هومینو، کارشناس آنلاین خدمات خانگی و اداری

سامانه و اپلیکیشن درخواست خدمات خانگی و اداری

هومینو، کارشناس آنلاین خدمات خانگی و اداری

سامانه و اپلیکیشن درخواست خدمات خانگی و اداری

نصب لوستر و چراغ


Related image

لوستر سبک یا لوستر سنگین؟

لوسترها را بر اساس وزن به دو دسته‌ی سبک و سنگین تقسیم می‌کنند. وزن یک لوستر تا میزان زیادی به جنس ماده‌ی سازنده‌ی آن ربط دارد و در انواع لوستر مدرن سعی می‌شود که تا حد امکان سبک‌ترین لوستر موجود را بسازند. کمی قبل‌تر سعی می‌کردند با استفاده از برنز یا برنج، لوسترهای سنگینی بسازند که البته هنوز هم در ساخت لوستر از این مواد استفاده می‌شود. لوستر برنزی نوع گران‌تری است که تقریبا سه برابر از لوستر برنجی گران‌تر است. به همین دلیل هم گاهی دیده می‌شود که نمایندگان فروش لوستر برای گران‌تر فروختن آن سعی می‌کنند تا لوستر برنجی را به عنوان لوستر برنزی معرفی کنند. اما حقیقت این است که تقریبا تمام لوسترهای سنگین موجود در بازار از نوع برنجی هستند. در کنار لوسترهای برنزی و برنجی که ذاتا جزو مدل‌های سنگین محسوب می‌شوند، استفاده از تعداد زیاد کریستال هم منجر به افزایش وزن لوستر می‌شود و باید برای نصب آن از قلاب محکم‌تری استفاده کنیم.

چند مدل لوستر داریم؟

لوسترها دارای مدل‌های گوناگونی هستند و تنوع بسیار زیادی در میان آنها وجود دارد. لوستر شاخه ای، لوستر کریستالی، لوستر ریسه‌ای، لوستر سقفی، لوستر دیواری یا لوستر دیوارکوب، لوستر ایستاده و لوستر آویز از مهم‌ترین انواع لوستر در ایران هستند. البته مدل‌های دیگری با نام‌های لوستر فانتزی، لوستر اتاق کودک و ... هم در بازار وجود دارند که غالبا با انواع قبلی معرفی شده از یکدیگر قابل تفکیک هستند. در ادامه مهم‌ترین مدل‌های لوستر را توضیح می‌دهیم.

لوستر شاخه ای

لوستر شاخه ای یکی از انواع محبوب در بازار ایران است که خود به چندین زیرشاخه تقسیم می‌شود. لوستر شاخه ای شیدخور، لوستر شاخه ای ریختگی، لوستر چوبی، لوستر برنزی و چند مورد دیگر از انواع این لوستر هستند. در این نوع از لوستر می‌توانید تعداد شاخه‌ها را خودتان تعیین کنید.

لوستر کریستالی

لوستر کریستالی از تعداد زیادی کریستال شیشه‌ای که با ساختار خاصی در کنار یکدیگر قرار گرفته‌اند، تشکیل می‌شود. ساختاری که در یک لوستر کریستالی به کار می‌رود، لزومی از الگوی خاصی تبعیت نمی‌کند و به همین دلیل، لوسترهای کریستالی در اشکالی متنوعی تولید می‌شوند. می‌توانید این نوع لوستر را به شکل دایره‌ای، مستطیلی، مربعی یا گنبد وارونه تهیه کنید. حتی می‌توانید انواعی از لوستر کریستالی را پیدا کنید که به صورت دوطبقه یا چند طبقه ساخته شده‌اند. بدنه این نوع معمولا از جنس برنج است و یک لایه آبکاری براق روی آنها به کار می‌رود. انعکاس نور و شکست آن در شیشه‌های لوستر کریستالی منجر به انتشار خوب روشنایی در محیط می‌شود.

لوستر ریسه ای

لوستر ریسه ای به آن دسته از لوسترها گفته می‌شود که از کریستال‌های آویخته شده به یک صفحه‌ی فلزی تشکیل می‌شوند. این کریستال‌ها با استفاده از سیم‌های آویز یا نخ‌های نایلونی، در ارتفاع‌های معین روی یکدیگر قرار می‌گیرند و در نهایت یک ساختار معلق زیبا را به وجود می‌آورند. در نسل جدید لوستر ریسه ای از لامپ‌های اس ام دی (SMD) استفاده می‌شود که دارای نور خیلی خوب و گرمای تولیدی بسیار کم هستند. وجود کریستال‌های شیشه‌ای در این لوستر باعث پخش و انتشار هرچه بهتر نور می‌شود.

لوستر سقفی

لوستر سقفی به آن نوعی از لوسترها گفته می‌شود که مستقیما به سقف منزل پیچ می‌شوند. این نوع از لوسترها فاقد هر گونه کابل یا زنجیر آویز هستند و بین لوستر و سقف هیچ فاصله‌ای وجود ندارد. به همین دلیل برای استفاده در منازلی که سقف کوتاه دارند، بسیار مناسب هستند. استفاده از شاخه‌های زیاد و متراکم که از گل، کریستال و فلز تشکیل شده‌اند، تقریبا مشخصه‌ی تمام لوسترهای سقفی است.

محل نصب لوستر و چراغ

برای نصب لوستر، مکان‌های متعددی وجود دارد. مهم‌ترین مکان برای نصب لوستر، پذیرایی و هال است و گاهی برای روشنایی اتاق خواب هم چنین نوری را به کار می‌برند. البته به تازگی از لوستر آشپزخانه هم استفاده می‌شود که استفاده از آن، آشپزخانه‌ی شما را نورانی‌تر و شیک‌تر از همیشه می‌کند. آشپزخانه‌ها مکانی هستند که در نورپردازی جدید توجه ویژه‌ای به آنها می‌شود و انواع نور مخفی و لامپ هالوژن برای هرچه زیباتر کردن به آنها افزوده می‌شود. با اضافه شدن لوستر به آشپزخانه، این زیبایی به بهترین شکل تکمیل می‌شود.

برخلاف لوستر که باید در مکان‌های خاصی نصب شود، چراغ‌ها و لامپ‌ها را می‌توانید در موقعیت‌های مختلفی استفاده کنید. نصب چراغ در راهرو و راه پله، داخل اتاق‌ها و در محوطه‌ی باز امکان‌پذیر است و می‌توانید تک‌تک موقعیت‌های مکانی منزل را با استفاده از چراغ مناسب روشن کنید. استفاده از لامپ برای باغ و باغچه، حیاط، راهرو، تراس و پارکینگ و موقعیت‌های دیگر کاملا رایج و پذیرفته شده است. علاوه بر لامپ‌های رشته‌ای معمولی که سابقا برای این کار استفاده می‌شد، به تازگی از انواع لامپ کم مصرف، لامپ ال ای دی (LED) و لامپ اس ام دی (SMD) هم در روشنایی منازل استفاده می‌شود که هم نور زیباتری دارند و هم از نظر مصرف انرژی به‌صرفه‌تر هستند. به هر حال باید این حقیقت را بپذیریم که زمان لامپ‌های رشته‌ای و مهتابی فلورسنت تقریبا سرآمده و باید از جایگزین‌های مدل روز برای آنها استفاده کرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.