هومینو، کارشناس آنلاین خدمات خانگی و اداری

سامانه و اپلیکیشن درخواست خدمات خانگی و اداری

هومینو، کارشناس آنلاین خدمات خانگی و اداری

سامانه و اپلیکیشن درخواست خدمات خانگی و اداری

علت های پر شدن چاه فاضلاب

چاه های فاضلاب ممکن است به دلایل مختلف پر شوند که باید به دنبال تخلیه چاه  وضعیت را مشاهده کرد و نسبت به رفع این مشکل تصمیم گرفت. ما در مقاله زیر به طور کلی در رابطه با دلایلی صحبت خواهیم کرد که در پر شدن چاه می توانند دخیل باشند. در آینده آموزش حفر چاه را نیز به شما خواهیم داد.

دلایل اصلی و عمومی پر شدن چاه به صورت زیر می باشد:

۱– جنس زمین

۲– حجم چاه

۳- مواد زائد داخل چاه

حفر چاه

۱– جنس زمین

چاه های فاضلاب به اشکال مختلف می باشند، نوعی که در اکثر ساختمان ها و منازل به چشم می خورد از نوع چاه های جذبی می باشد، یعنی این نوع چاه ها برای جذب آب و فاضلاب داخل آن نیاز به محیطی دارند . پیش از حفر چاه باید زمینی را انتخاب کرد که برای این کار مناسب باشد و به همین دلیل حفر این چاه ها باید در زمین هایی صورت گیرد که جنس مناسبی داشته باشد تا کارآیی آن ها طبق انتظار و خوب باشد و شاهد پر شدن آن ها پیش از زمان موعد نباشیم و در نتیجه نیازی به تخلیه چاه نباشد. زمین چاه یا به عبارت دیگر محیطی که در اطراف آن به چشم می خورد از دیواره و کف چاه تشکیل شده است و خاک آن ها باید به منظور جذب آب و فاضلاب مناسب باشد.

خاک اطراف چاه عمدتا بر دو نوع می باشد.

الف) زمین های غیر شنی

ب) زمین های شنی

الف) زمین های غیر شنی

پر شدن چاه فاضلاب در زمین های غیر شنی که معمولا جنس آن ها از خاک است، زودتر از زمان مورد نظر صورت می گیرد، همانطور که در بالا اشاره شد، به علت ماهیت جذبی چاه های فاضلاب (چاه جذبی) و این نوع زمین ها، کشش و مکش خاک کم می باشد و خاک برای آب مکنده خوبی نیست و خاصیت ساکشن (مکش) خوبی ندارد، از طرف دیگر دیوار چاه فاضلاب با قطر کمی که دارد و عدم وجود انباری نیز در پر شدن چاه نقش اساسی داشته و باعث تسریع فرایند پر شدن آن می شوند. در نتیجه چاه فاضلاب در زمانی معین و در زمانی کوتاه تر به نسبت حد معمول، پر می شود و نیاز به تخلیه چاه به نسبت دیگر چاه ها زودتر خواهد بود.

ب) زمین های شنی

در این نوع زمین ها، یعنی زمین های شنی، احتمال پر شدن چاه فاضلاب به نسبت زمین های غیر شنی و خاکی به مراتب پایین تر است. دلیل آن نیز به وضوح مشخص است، بین ذرات شن حفره هایی ریز وجود دارد که سبب نفوذ آب به درون آن و جذب آب توسط زمین می شود. اما چاه های فاضلاب در این نوع زمین ها نیز بر اساس یک سری از دلایل پر شده و سر ریز می شوند که در دنباله متن به آن ها نیز می پردازیم.

۲– حجم چاه

از عوامل دیگری که در پر شدن چاه های فاضلاب نقش دارند حجم چاه فاضلاب می باشد. حجم چاه از دو عامل تشکیل شده است یعنی قطر چاه و عمق آن. هرچه میزان قطر و عمق چاه بیشتر باشد، حجم چاه نیز افزایش پیدا می کند. چاه فاضلاب مکانی برای انباشت آب ها و فاضلاب های ساختمان می باشد. در نتیجه بایستی به مقدار فاضلابی که در ساختمان تولید می شود، فضا برای انباشت در اختیار داشته باشد. شاخص های موثر در مشخص سازی حجم چاه عبارتند از: جمعیت ساختمان، نوع کاربری آن، مدت استفاده روزانه از ساختمان، میزان تولید فاضلاب در ساختمان و غیره. با تحقیق در رابطه با موارد قید شده حجم مناسب چاه را می توان مشخص نمود. اگر حجم چاه نسبت کمتری به فاضلاب تولیدی ساختمان داشته باشد، بعد از مدتی شاهد پر شدن و سر ریز شدن آن خواهیم بود.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.