هومینو، کارشناس آنلاین خدمات خانگی و اداری

سامانه و اپلیکیشن درخواست خدمات خانگی و اداری

هومینو، کارشناس آنلاین خدمات خانگی و اداری

سامانه و اپلیکیشن درخواست خدمات خانگی و اداری

چیلر تراکمی

نصب و راه اندازی چیلر تراکمی

به منظور ایجاد دمای مطلوب در داخل ساختمان ها در فصول گرم سال از سیستم ها و تجهیزات سرمایشی استفاده می گردد. تجهیزات سرمایشی شامل تجهیزات سرمایش مستقیم و یا سیستم های حرارت مرکزی هستند. کلیه تجهیزات و سیستم های سرمایشی با ایجاد برودت مورد نیاز جهت جبران تلفات برودتی جداره های ساختمان در فصول گرم، دمای داخل فضاهای ساختمان را در شرایط مناسب نگه می دارند یکی از اجزای اصلی سیستم های سرمایش مرکزی چیلر می باشد که نصب و راه اندازی چیلر تراکمی نیاز به تخصص و تجربه است. چیلر دستگاهی است که توسط سیکل تبرید جذبی و یا سیکل تبرید تراکمی ، حرارت را از سیال حامل جذب می نماید. سیال خنک شده در یک سیکل بسته جریان دارد و توسط مبدل های حرارتی مختلف، قادر است حرارت فضاهای مورد نظر جهت خنک سازی را جذب نماید. چیلر تراکمی رایج ترین نوع چیلر مورد استفاده می باشد. این مقاله به بررسی کارکرد و نکات راه اندازی و نصب چیلر می پردازد.


 چیلر تراکمی چیست

چیلر تراکمی با استفاده از چرخش سیال مبرد در داخل سیستم، حرارت را از محیط جذب می نماید، بنابراین این عملکرد، کمک به سرد شدن محیط مورد نظر می کند. همان گونه که از نام چیلرهای تراکمی می توان برشمرد. این تراکم توسط کمپرسور ، با ایجاد اختلاف فشار در دو سمت جریان سیال حاصل می شود. سپس حرارت جذب شده به مبرد در مکانی دیگر از مبرد حذف می شود. هر سیکل تراکمی دارای چهار بخش اصلی می باشد، که عبارتند از؛ کمپرسور، کندانسور چیلر ، شیر انبساط حرارتی و اواپراتور چیلر . همچنین برج خنک کننده  از تجهیزات جانبی لازم برای خنک کردن آب خروجی کندانسور است. پس از طراحی چیلر تراکمی و انتخاب محل قرارگیری هر جز در چرخه تبرید، فرآیند نصب و راه اندازی چیلر تراکمی بسیار حائز اهمیت می باشد. در این بخش، موارد بسیار مهم و کلیدی جهت راه اندازی چیلر تراکمی آورده شده است.

راه اندازی چیلر تراکمی خاکستری رنگ

نصب چیلر تراکمی

قبل از نصب و راه اندازی چیلر تراکمی، مواردی نظیر فونداسیون نصب چیلر ، فونداسیون نصب برج خنک کن ، اجرای لوله کشی مدار اواپراتور چیلر و کندانسور چیلر ، نصب پمپ اواپراتور چیلر و کندانسور ، مدار اینترلاک ، نصب تهویه و هواکش در محل راه اندازی چیلر تراکمی در موتور خانه ، نقشه برق چیلر ، مطلوبیت نور و روشنایی موتورخانه و ولتاژ برق ورودی به موتورخانه چیلر و در نهایت اندازه کابل تغذیه چیلر باید کنترل شوند که در زیر به برخی از مهمترین آنها به اختصار اشاره می شود.

نمونه ای از نصب چیلر تراکمی

چیلر تراکمی آب خنک

فونداسیون چیلر تراکمی

فونداسیون نصب چیلر تراکمی باید محکم و مستحکم باشد. ترجیحا به دلیل وجود تجهیزات و دستگاه های الکتریکی حساس، مناسب است تا چیلر ها در فضای بسته و یا موتور خانه نصب شوند. البته در صورت نصب چیلر در فضای باز به دلیل محدودیت فضایی، باید قبل از طراحی و ساخت چیلر در این زمینه با مهندسین ساخت مشورت کرده تا کلیه پیش بینی های لازم جهت نصب چیلر در فضای باز انجام پذیرد. تا حد امکان از نصب چیلر آبی در طبقات پایین یا زیر زمین و یا طبقات پرهیز شود. در صورت نصب و راه اندازی چیلر تراکمی در طبقات پایین، باید فونداسیون بتنی و ترجیحا مسلح باشد. فونداسیون باید کاملا تراز بوده و شاسی دستگاه به فونداسیون پیچ شود تا در هنگام زلزله دستگاه از جای خود حرکت نکند. اگر چیلر در طبقات میانی راه اندازی شود، باید کف طبقات به میزان کافی مقاوم گردد تا بتواند وزن اعمالی را تحمل کند. بدین منظور می توان با افزودن سازه کمکی (تیرهای فولادی یا پایه های بتن مسلح) جهت انتقال وزن دستگاه به نزدیک ترین ستون اصلی استفاده کرد. جهت راه اندازی چیلر تراکمی در طبقات فوقانی، محلی که ارتعاشات به زمین منتقل نمی شود باید بر روی بدنه چیلر، دستگاه لرزه گیر نصب شود. این مهم در ارتباط با چیلر هایی که سر و صدای زیادی را منتقل می کنند نظیر چیلر رفت و برگشتی دارای اهمیت بسزایی است. زیرا باید مباحث انتقال ارتعاشات ایجاد شده هم در آنها مورد توجه قرار گیرد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.