معمولاً انواع مختلفی از پروفیلهای UPVC برای قسمتهای مختلف پنجره تولید میشود که هرکدام به نامهای خاص نامگذاری میشوند. مثلاً پروفیلی که دور تا دور پنجره استفاده میشود قاب یا فریم نام دارد، و پروفیلی که در بازشوی پنجره استفاده میشود، ساش (Sash) نامیده میشود و پروفیلی که پنجره را به چند قسمت تقسیم میکند، مولیون (Mullion) نام دارد که ممکن است ثابت یا متحرک باشد. همچنین پروفیلها ممکن است 3 یا 4 یا 5 حفره باشند که هرچه تعداد حفرهها بیشتر باشد اتلاف حرارتی کمتر خواهد بود .
در بازار، پروفیلهایی که برای پنجره UPVC استفاده میشود، معمولاً عرض 60 میلیمتر دارند. رنگ اصلی پروفیل UPVC سفید است و هرچه رنگ پروفیل سفیدتر باشد نشانه مرغوبیت پروفیل است. پروفیلهای نامرغوب به مرور زمان دچار تغییر رنگ و خمیدگی میشوند. داخل کلیه پروفیلها باید پروفیل گالوانیزه یا رین فورس داشته باشد که میتوان با آهن ربا امتحان کرد و ضخامت پروفیل گالوانیزه باید 1/5 میلیمتر باشد. مشخصات پروفیل از جمله علامت استاندارد و ردهبندی آن از نظر اقلیمی و همچنین تیپ آن از نظر ضخامت جدارهها (A-B-C) باید روی پروفیل نوشته شده باشد.
یک پروفیل غالباً U شکل به ضخامت 1 تا 2 میلیمتر است که ابعاد آن متناسب با فضای داخل پروفیل UPVC بوده و تقویت مضاعف پروفیلها را سبب گشته و این امکان را میسر میسازد تا نصب یراقآلات و پیچ کردن آنها در داخل پروفیلهای فلزی میسر گردد و دوام و کارایی یراقآلات را حفظ نماید. این پروفیل باید به صورت سرتاسری در داخل پروفیل UPVC قرار گیرد. هرچه فشارهای وارده به پنجره بیشتر باشد و سطح پنجره بزرگتر باشد، ضخامت پروفیل گالوانیزه نیز افزایش مییابد ولی ضخامت معمول 1/5 میلیمتر است. به طور کلی میتوان گفت که استفاده از پروفیل تقویتی فلزی در داخل مقاطع UPVC به دلایل زیر مورد نیاز است:
- جلوگیری از کمانش بیش از حد در برابر فشار باد
- جلوگیری از کمانش بیش از حد به دلیل وزن شیشه
- کمک به عدم تغییر شکل پروفیل UPVC در اثر گرما
- کمک به حمل و نقل
- نصب و کارکرد صحیح یراقآلات
پروفیلهای تقویتی آهن باید به منظور مقاومت در مقابل خوردگی پوشش مناسب داشته باشند. پروفیلهای تقویتی باید در داخل پروفیل UPVC به طور سرتاسری قرار گیرند. محاسبات طراحی با این فرض انجام میشود که پروفیل تقویتی به طور کامل در داخل پروفیلUPVC قرار گرفته و در اثر اعمال بار، با آن حرکت نخواهد کرد. استفاده از تقویت دو تکهای در داخل مقاطع PVC مجاز نبوده و باید از آن اجتناب کرد. پروفیل تقویتی در داخل UPVC باید با پیچ کردن ثابت گردد. در غیر این صورت هیچ گونه اثر استحکامبخشی نخواهد داشت. وجود پروفیل گالوانیزه در داخل پروفیل UPVC را میتوان با آهنربا امتحان کرد. همچنین ضخامت پروفیل گالوانیزه معمولاً 1/5 میلیمتر میباشد.