وقتی کارفرما یک پروژه نقاشی را به نقاش تحویل میدهد، نقاش ساختمان باید بتواند برآوردی از مواد مورد نیاز، زمان لازم برای اجرای پروژه، وسایل مورد نیاز و تخمینی از هزینههای نقاشی ارائه کند. هر اندازه نقاش ماهرتر و باتجربهتر باشد، این تخمینها به اعداد واقعی نزدیکتر خواهند بود.
اگر قرار است نقاشی روی قسمتی از منزل انجام شود که قبلاً نقاشی شده، یک نقاش ساختمان وظیفه دارد که رنگ یا پوشش قدیمی را با کاردکبتراشد و سپس اقدام به رنگ آمیزی کند. در این صورت، رنگ کاری بهتر و بادوامتر انجام خواهد بود.
قبل از اقدام به نقاشی، نقاش ساختمان وظیفه دارد سوراخها و ترکها را کاملاً برطرف کند. این کار میتواند با بتونه کاری و گچ کاری انجام شود. اگر نقاش مهارت لازم را برای این کار ندارد، باید از فردی ماهر در این زمینه کمک بگیرد. اما معمولاً نقاشی ساختمان توسط گروهی انجام میشود که تمام این مهارتها را دارند.
قبل از رنگ کاری اصلی، برای کسب نتیجهی مطلوب باید یک رنگ آستری به دیوارها زده شود. زمانی میتوانید زدن رنگ اصلی به دیوارها را شروع کنید که رنگ آستری خشک شده باشد.
رنگ مورد نظر که طبق سلیقه کارفرما و به کمک نقاش ساختمان انتخاب شده است، در نقاشی نهایی روی دیوار مکان مورد نظر کار میشود. ممکن است رنگ به صورت ترکیبی باشد یا از ادغام چند رنگ به وجود آید. به همین علت، نقاش باید مهارت لازم را برای ترکیب رنگ داشته باشد و اندازهی هر رنگ را برای ایجاد یک ترکیب رنگ جدید بداند. مقالهی «راهنمای جامع انتخاب رنگ» میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
علاوه بر اقداماتی که باید هنگام انجام پروژه انجام شوند، ضمانت کار پس از اتمام پروژه هم از وظایف یک نقاش محسوب میشود. به عنوان مثال اگر کارنقاشی ساختمان به صورت کامل و مورد نظر کارفرما نباشد، نقاش باید اقدامات لازم را برای راضی نگه داشتن کارفرما انجام دهد.